Tüskés körte kaktuszpótló fogyásnál

A penészes körte azt hitte, hogy segít a koleszterin csökkentésében, a cukorbetegség kezelésében és a megnagyobbodott prosztata tüneteinek kezelésében, de a potenciális testsúlycsökkentő alkalmazásával a kiegészítők szaporodása és a létrejövő lélegzetelállító marketing váltott ki. Mielőtt izgatott lett volna egy másik “teljesen természetes” tabletta, amely a fontokat “elolvadna”, fontos megérteni, hogy a tüskés körte viszonylag nem tesztelt és gyakorlatilag nem bizonyított – különösen a fogyás tekintetében. Figyelembe véve, hogy több bizonyított fogyás segédeszköz áll rendelkezésre, a tüskés körte valószínűleg nem a legjobb választás.

Meglévő bizonyítékok

Van némi bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a szúró körte hasznos kiegészítő lehet. Egy 1996-os tanulmány a “Journal of Ethnopharmacology” megállapította, hogy a tüskés körte kivonat rendkívül jól stabilizált vércukorszintet diabetikus patkányokban, még az inzulin eltávolítása után is. A kutatók nem tudták meghatározni, hogy mi és miért történt ez, de arra a következtetésre jutottak, hogy emberi tanulmányokra van szükség. Az “American Journal of Clinical Nutrition” című 2004-es tanulmány megállapította, hogy a friss gyömbér körte fogyasztása fokozott antioxidáns szintet és csökkent oxidatív károkat okozott az emberekben – feltételezték, hogy a gyümölcs C-vitamin tartalma volt az ok, Csoport, amely csak C-vitamint kapott, nem tapasztalt csökkenést az oxidatív stresszben. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a tüskés körte nagy mennyiségű antioxidánst tartalmaz, és más összetevőket is tartalmazhat, amelyek hasonló szerepet játszhatnak.

Lehetséges előnyök

A vércukorszint-szabályozás és az antioxidáns-kiegészítés valóban hasznos lehet a fogyás során. A folyamatos vércukor csökkentheti a nagy kalóriatartalmú szénhidrák és cukros ételek iránti vágyakat, és segíthet az energiaszint fenntartásában egész nap. Bizonyos antioxidánsok – mint a zöld teaben lévő polifenolok – bizonyítottan növelik a kalóriaégetést és a zsír-oxidációt, bár nem határozták meg, hogy a fonál körte ilyen antioxidánsokat tartalmaz-e. Ha a súlycsökkenés a célod, akkor az egész gyümölcsös gyümölcs gyümölcse lehet hasznosabb, mint egy pirula lenyelése.

Egész gyümölcs

A friss gyümölcsös gyümölcsöt néhány élelmiszerboltban értékesítik, és egészben fogyasztják. Nagyon magas víz- és rosttartalma van – állatállomány vizsgálatok azt mutatták, hogy a szeszes gyümölcsöket fogyasztó tehenek sokkal kevesebb vizet fogyasztanak, mint a rendszeres táplálékkal rendelkezők – öt kiló, szemben a 95 kilóval. Ugyanezek a tehenek az idő múlásával is kialakították a bélelzáródásokat, mivel a magas rosttartalom miatt – kérődzőként a rostot a bendőben helyezték el, ami halált okozott. Az embernek azonban más emésztőrendszerrel kell rendelkeznie, és jól ismert, hogy a rostok és a víztartalom növeli a testsúlycsökkenést, segítve ezzel a teljes érzést, a bélmozgást és a vízvisszatartás megszüntetését. Ezek az előnyök azonban elveszettek egy kapszulált kivonatban.

szempontok

A tüskés körte hatékonysága még nem tesztelt és ismeretlen, amikor a fogyásról van szó, ezért legyen óvatos attól függően, hogy sikeres-e. A testsúlycsökkenés kiegészítések nélkül érhető el, ha kalóriaszegény kiadásait növeli a testmozgással és csökkenti a kalóriafogyasztást. Ha elhatároztad, hogy fogyás segédeszközt használ, a zöld tea hatásosnak bizonyult, és orvosa felírhatja a vény nélkül kapható étvágycsökkentőket. Ha úgy dönt, hogy egyébként használja a fonál körte használatát, először kérdezze meg orvosát, ha gyógyszereket, egyéb gyógynövény-kiegészítőket vagy krónikus állapotot szed.