Vörös dudorok a gyermeke hasa gombja körül

A baba rendszerint hibátlan bőrén tapasztalható foltok riasztóak lehetnek. A vörös csomókat a hasi gomb körül számos közös körülmény okozhatja, mint például a rózsa, az élesztő pelenka kiütések és az ekcéma. Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia szerint a legtöbb kiütés ártalmatlan és tisztázatlan. Bizonyos esetekben kezelésre lehet szükség.

Rózsahimlő

A Roseola annyira gyakori, hogy a gyermekek többsége megkapja a vírusos fertőzést az óvodás kor előtt, az American Academy of Pediatrics szerint. A Roseola rendszerint hat hónap és három éves kor között következik be, a Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint. Roseola magas lázként kezdődik, amely akár egy hétig is eltarthat. Amint a láz eltűnik, a hasi régióban kezdődik kiütés, mielőtt a test más területeire terjedne. Mivel a roseola vírusfertőzés, az antibiotikumok hatástalanok. A legtöbb esetben a vírusnak futnia kell.

Az élesztőpaszta kiütés

A pelenka kiütés, amely kezeletlenül válik könnyen élesztő fertőzéssé válhat, ami piros bőrkiütésként jelenhet meg a pelenka területén lévő pontokkal vagy bárhol a bőrt érintheti az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia szerint. Az élesztőgombák okozta gomba meleg és nedves területeken él, és az élesztő pelenka kiütések hatással lehetnek a fiúkra és a lányokra. A baba pelenkájának nedvessége gyakran eléri a hasi gomb területét, ezért tisztítsa meg és szárítsa meg ezt a területet a pelenka változásai között.

Ekcéma

Az ekcéma, amelyet bőrgyulladásnak is neveznek, olyan bőrbetegség, amelyet viszketés és bőrkiütések jellemeznek, amelyek a szervezet bármely pontján előfordulhatnak. Nincs ekcéma gyógymód, és a legtöbb gyermek nő a krónikus bőrbetegségben. A gyermekorvos ajánlhat krémeket a viszketés és az antihisztamin felszabadítására, hogy segítsen a baba éjjel aludni. Ha a bőrgyulladást ingerlés okozza, mint például háztartási irritáló, az enyhe kortiszon kenőcs felajánlja a megkönnyebbülést, az American Academy of Pediatrics szerint.

Megelőzés / Solution

Bármikor a bőrkiütés jelen van, tegyen lépéseket a káros irritáció elkerülésére, például kemény szappanok, buborékfürdők, illatos nedvesítőszerek és cigarettafüst. Az érzékeny bőrre formulázott termékeket használjon, különösen ha a baba korábbi bőrkiütése volt. Tartsa tisztán és hidratálva a baba bőrét. A babyCenter.com szerint kis mennyiségű vazelin használjunk a pelenka régióba, hogy megakadályozzuk a kiütéseket és az élesztőgombák előfordulását.

Egyéb okok

Hólyagtörés, csalánkiütés vagy csirkehimlő is okozhat piros dudorokat a hasi gomb körül. Ha a baba csalánkiütést tapasztal, fontolja meg az új ételeket vagy gyógyszereket, amelyeket a baba a közelmúltban kipróbált. Fontolja meg a mosószer, a textillágyító és a baba szappanok cseréjét. Amint az inger eltűnik, a vörös dudorok fokozatosan eltűnnek. Vörös dudorok is jelezhetik a köldökzsinór fertőzését újszülötteken. Ha az állapot rosszabbodik, forduljon orvoshoz.