Vörös viszkető bőr a szem alatt

A vörös viszkető bőr a szeme alatt gyakori probléma. A szem alatti bőr nagyon érzékeny, és az éghajlatváltozás vagy a túlzott szárazság miatt a bőr viszket és irritálódik. Mivel a szem alatti bőr érzékeny, fontos, hogy gondosan kezelje. A napi rutin változásai segítenek minimalizálni a vörös viszkető bőrt a szeme alatt.

Okoz

A száraz bőr a vörös viszkető szem alatti bőr leggyakoribb oka. A száraz szem alatti bőr a leggyakoribb, ha az éghajlat változik, és a külső levegő hideg lesz, ami a páratartalom csökkenését okozza. Fűtött levegő használata is kiszáradhat az érzékeny bőrtől, mivel az arcát vagy a fürdést túl gyakran moshatja. A kozmetikai termékek bőrirritációja is viszketést és irritációt okozhat a szem alatt.

kezelések

A vörös viszkető szem alatti bőrt a MedlinePlus weboldalának megfelelően a terület hideg borogatásával kezelheti. Mossuk le a bőrt egy enyhe szappannal, hogy megakadályozzuk az irritációt, majd dörzsölés helyett száraz, pattogó mozgással szárazra mossuk. Alkalmazzon egy alváskrémet az arc tisztítása után.

szempontok

Ha a nedvességváltozás okozza a viszkető, száraz, szem alatti bőrt, használjon párásítót otthonában, hogy nedvességet adjon a levegőbe, minimalizálja a bőr szárazságát. Naponta cserélje a vizet a párásítón, hogy megelőzze a baktériumok felgyülemlését a levegőben. Az ivóvíz nedvességet is ad a bőrnek, igyon naponta nyolc 8 uncia pohár vizet.

tévhitek

Vannak, akik úgy gondolják, hogy a forró víz használata enyhíti a viszkető bőrt. A forró víz azonban eltávolíthatja a természetes olajokat a bőrből, és szárazságot és irritációt okozhat az Amerikai Bőrgyógyászati ​​Akadémia szerint. Határozza meg a fürdőket és a zuhanyzókat 5- 10 percig, és meleg vizet használjon. Zárja be a fürdőszobai ajtaját, miközben zuhanyozik, hogy a helyiség nedvesebb legyen, és zárja be a nedvességet a bőrbe.

figyelmeztetések

Kerülje a szem alatti bőr karcolódását. Ez a bőr vékony és érzékeny, és a karcolás további gyulladást vagy hegesedést okozhat. Ha a viszkető szem alatti bőr nem javul, vagy a viszketés zavarja az alvást, forduljon orvosához, és nézze meg, hogy az alapvető egészségügyi problémák, mint például az allergiák okozzák-e a problémát. Mondja el kezelőorvosának, ha új termékeket kezdett használni az utóbbi időben.