Zabpehely egy fehérje rázza

A fehérje rázkódás kényelmes edzés előtti vagy utáni étkezés. A legtöbb házi változat kombinálja a gyümölcsöt, a tejet és a fehérjetartalmú porokat, hogy a fehérje és a szénhidrátok egy újabb adagját hozzák létre. A zabkása a rázkódáshoz növeli a rosttartalmat, és megnöveli a rázást.

Szénhidrát

A zabpehely növeli a protein shake szénhidráttartalmát. A szénhidrátok a szervezet legfontosabb energiaforrása. A szénhidrátok és fehérjék fogyasztása intenzív edzés után segít feltölteni az izmaidat, így a következő edzésed során nem tapasztalsz túlzott fáradtságot. Az edzés utáni fogyasztható szénhidrátok mennyisége az edzés intenzitásától és időtartamától függ, céljuk a 0,5 gramm szénhidrátok általános ajánlása a testtömeg kilogrammonként. Az ¼ csésze zabpefehérje hozzáadása a fehérje rázásához 14 gramm szénhidrátot biztosít. A zabpehelyben lévő szénhidrátok 2 gramm rostot tartalmaznak, ami növeli a jóllakottságot, segít emésztésnek, stabilizálja a vércukorszintet és csökkenti a koleszterinszintet.

Tápanyagok

Hozzáadása 1/4 csésze nyers zab növeli a fehérjetartalmát a rázás 3 gramm. A zab a B-vitaminok forrása, beleértve a tiamint, a niacint és a riboflavint. Ön növeli a rázás vas, magnézium, foszfor és káliumtartalmát, ha zabpehelyet ad hozzá. A zabliszt a réz, a cink, a mangán és a szelén nyomelemek forrása.

szempontok

A nyers zabpehely hozzáadásával a rázás vastagabb, ezért használjon jó minőségű keverőt a keveréshez. Használja a hengerelt zabat, nem pedig az acél vágott zabot, ami nem keveredik össze. Ha megtalálja a nyers zab exportjának szerkezetét, előzze meg a zabat, hűtsük le, majd keverjük össze a smoothie-jával.

Recept

A saját zabpefehérje-rázás létrehozásához adjunk hozzá kb. 1/4 csésze nyers zabát bármely protein shake recepthez. Például, keverjünk fél csésze szójatejet, 1 teáskanál tejsavófehérje porát, banán fele, hét fagyasztott szamóca, egy vanília kivonat és néhány jégkocka 1/4 csésze száraz zabpehelyzel. Az ital körülbelül 224 kalóriát, 40 gramm szénhidrátot, 27 gramm fehérjét és 4 gramm zsírt tartalmaz. Az ital pontos fehérjetartalma a használt fehérjepor márkanevétől függ.