Zabpehelyfürdő és pikkelysömör

A Psoriasis egy általános és krónikus bőrbetegség, amelyet az amerikai Osteopathic College of Dermatology (AOCD) szerint az amerikaiak milliói szenvednek el. A pikkelysömör a bőr kiszáradását, vastagságát, vörös színét és bizonyos területeken ezüstszerű skálákkal borítja. A bőr gyakran száraz lesz, repedezett, fájdalmas vagy viszkető, és a pikkelysömör súlyos esetekben hólyagokat okozhat, a Family Doctor webhely szerint. Az egyik módja annak, hogy megnyugtassa a pikkelysömör hatását, a zabpehelyi fürdőterápia.

Háttér

Bár a pikkelysömör bőrbetegségnek minősül, az összefügg az immunrendszerrel és a fehérvérsejt-zavarokkal. A pikkelysömör, a bőr automatikusan megpróbálja “gyógyítani nem létező sérülés” miatt túl stimulált T-sejtek szerint AOCD. Ezután a bőr gyorsan növekszik, és megpróbálja “megnövelni a fertőzést a bőrön” – magyarázza AOCD.

A psoriasis valószínűsége

A pszoriázis nem fertőző. Azonban egyes emberek hajlamosak a bőrbetegségre az öröklődés miatt, a Family Doctor webhely szerint. A pszoriázisban szenvedők a remisszió időszakát tapasztalhatják, de a fellángolást gyakran az életmód és más változások okozzák, mint a stressz, az új gyógyszerek, a gyengített immunrendszer és a kapcsolódó betegségek, légúti fertőzések, időjárás és más környezeti irritáló szerek.

Tünetek és a pikkelysömör feloldása

A pikkelysömör tipikus tünetei közé tartozik a viszketés vagy az égés, és a bőr gyakran repedések vagy felszakadók, amikor az ízületek hajlamosak. A Psoriasis általában a fejbőrön, a könyökön, a tenyéren, az alsó háton, a térdeken és a talpokon, az AOCD szerint alakul ki. Azonban vényköteles és nonprescription kezelések állnak rendelkezésre a pikkelysömörre. Az otthoni jogorvoslatok közé tartozik a fürdõápolás és áztatás, például a zabliszt fürdõkezelések.

A zabpehely előnyei

A zab csendes és javítsa meg a száraz, viszkető és gyulladt bőrt. Természetes szépségápolásként a zab, az egész bőr egészségét és sugárzását támogatja, a Natural News szerint. A pikkelysömörben a zablisztfürdőben áztatva enyhíti az elhasznált, durva, fájdalmas és fájdalmas bőrt. A zabliszt is segít eltávolítani a mérleget és nyugtatni a bőrpírt a Family Doctor szerint. Az AOCD gyógyszeres over-the-counter termékeket javasol zabpehelyekkel, például Aveeno kolloid olajtöltéssel.

Természetes Zabérfürdő

A muszlinzsákba vagy zokniba csomagolva rendszeresen töltött zabpehely, és a csap alatt egy meleg fürdőbe feszült, a leginkább a pikkelysömör megnyugtatására alkalmas. A Herbalist Andrew Chevallier azt javasolja, hogy a szárított zablisztmagokból vagy gabonából kivágást készítsenek az erdei gyógynövény-ellátás érdekében. A magok megnyugtató hidratáló hatása enyhíti a viszketést és táplálja a bőrt.