Zsíros haj a terhesség alatt

A terhesség megváltoztathatja a bőr és a haj szerkezetét és állapotát. A göndör haj egyenes lehet, és fordítva is, mert a száraz haj egyre szárazabbá és zsírosabbá válik, hogy az olajosodjon. Akne és bénulást okozhat azokban a nőknél, akiknek egyszerre tiszta bőrük volt, vagy tisztább bőrt eredményeztek akne-hajlamos nőknél. Bár az olajos haj nemkívánatos terhességi mellékhatás lehet, az olaj kezelésére és a terhességi stílus javítására lépéseket tehet.

Hormonok és olajtermelés

A hormonális ingadozások a terhesség alatt és az androgéneknek nevezett magasabb nemi hormonszintek megnövelhetik bőrének faggyúmirigyét, és fokozhatják a zsírosodásnak nevezett olajos anyag termelését. A faggyú túltermelése zsíros bőrhez és hajhoz vezethet.

Időzítés és időtartam

Míg a terhesség hormonális változásai egyénenként érintenek minden nőt, Dr. William Sears, a gyermekgyógyász és a “A terhességi könyv: Hónapról hónapra”, mindent, amit tudnia kell Amerikában Szakértők azt javasolják, hogy sok nő tapasztalhatja a haj és a bőr megváltozását a második trimeszterben, vagy a negyedik hónapban – terhesség alatt. Ezek a változások általában visszaadják magukat a szülés után, mivel a hormonok visszatérnek normális terhesség előtti szintjéhez.

Hormonok és nem kívánt hajnövekedés

Ugyanazok az androgének, amelyek a zsíros hajat okozzák, a nem kívánt hajat is megjeleníthetik a test számos területén, például a hasán, a háton vagy az arcán. Ezek a szőrszálak durvábbak és sötétebbek lehetnek, mint normál hajnövekedés. Bár gyakran meg kell borotválkoznod, vagy gyakran kell szedni a haj növekedését, mindezek a változások a terhesség átmeneti mellékhatásai.

Hajváltozások a terhesség alatt

Bár a legtöbb nő a hajhullás során valamilyen hajhullást tapasztal, a legtöbb nem ugyanazokat a változásokat tapasztalja. Bár a hajad vékony, zsíros és hiányos lehet, a többi nő vastagabb, erősebb és csillámosabb hajat tapasztal. A megnövekedett androgénszint mellett a terhes nők is túlterhelik a hormon ösztrogén termelésében. A megnövekedett ösztrogénszint növelheti a haj nagyobb vastagságát és teljesebbé téve a haj növekedési ciklusát, ami csökkenti annak a sebességnek a csökkenését.

Hajápolás és Styling

Bár nem tudja ellenőrizni a hormonális ingadozásokat a terhesség miatt, javíthatja a haj külső megjelenését. Samponokat zsíros hajra naponta, és öt percig hagyja a samponot a fejbőrön, mielőtt öblítené a zsíros betétek eltávolítását. Ahelyett, hogy a terhességi haj típusára tervezett sampont használna, váltson át egy kifejezetten zsíros hajra. Használja a kondicionálót csak a haj végein, hogy elkerülje a kondicionálást és mérje le. Keresse fel a frizurát egy új stílussal, hogy jobban megfeleljen a hajának állapotában és textúrájában a terhesség alatt. A réteges vágások lapos, zsíros hajat kaphatnak a test és a teljesség kedvéért. A száraz sampon vagy a baba porszóródása könnyedén megakadályozza a felesleges olajat, ha nincs időnk zuhanyozni.